Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa – klassiskt recept med sås och lingon  

Recept på köttfärslimpa med sås och lingonsylt - tvättäkta husmanskost, perfekt i matlådan. 

Köttfärslimpa – klassiskt recept med sås och lingon  
Köttfärslimpa – klassiskt recept med sås och lingon  
Köttfärslimpa – klassiskt recept med sås och lingon  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1gul lök
  • 2potatisar- kokta
  • 1ägg
  • 1 msksenap
  • 1 msktimjan
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 500 gsurkål- eventuellt

Sås

  • 1gul lök- liten
  • 1 msksmör
  • 2 dlvatten
  • 1 tärningkalvbuljong
  • 1 dlcrème fraiche- lätt

Tillbehör

  • 2 dllingonsylt
  • 200 grågbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Lägg köttfärsen i en skål och blanda med lök, riven kokt potatis, ägg, senap, timjan, salt och peppar. Forma färsen till en avlång limpa och lägg den i en smord liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Vill du ha surkål till läggs den runtom limpan när ca 10 min återstår av tillagningstiden.

    .

  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt det sjuda ca 5 min utan lock, tills såsen tjocknat något.

  3. Servera köttfärslimpan med sås, lingonsylt, bröd och eventuellt surkål.

Vad tyckte du om receptet?