Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 34g
Kolhydrater: 50g
Recept på köttfärslimpa med sås och lingonsylt - tvättäkta husmanskost, perfekt i matlådan.
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka löken. Lägg köttfärsen i en skål och blanda med lök, riven kokt potatis, ägg, senap, timjan, salt och peppar. Forma färsen till en avlång limpa och lägg den i en smord liten långpanna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Vill du ha surkål till läggs den runtom limpan när ca 10 min återstår av tillagningstiden.
.
Sås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör ca 1 minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och crème fraiche. Låt det sjuda ca 5 min utan lock, tills såsen tjocknat något.
Servera köttfärslimpan med sås, lingonsylt, bröd och eventuellt surkål.