Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa med spiskummin och koriander

Recept på köttfärslimpa kryddad med spiskummin. Köttfärslimpans goda smaksättning är lik den som kryddar falafel. Den serveras här med gurkyoghurt och basmatiris som blandats med sultanrussin och gurkmeja.

Louise Johansson
Köttfärslimpa med spiskummin och koriander
Köttfärslimpa med spiskummin och koriander
Köttfärslimpa med spiskummin och koriander
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 0,75 dlströbröd
  • 2 mskspiskummin- mald
  • 1 mskkoriander- mald
  • 2 tsksalt

Gurkyoghurt

  • 2 dlyoghurt- grekisk eller turkisk
  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 1 tskhonung
  • 1 tskkoriander- mald
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mixa lök, vitlök och mjölk till en puré. Blanda purén med ägg, ströbröd, spiskummin, koriander och salt. Låt svälla ca 5 min.

  2. Blanda lök- och ströbrödsblandningen med färsen till en jämn smet i en hushållsmaskin.

  3. Forma färsen till en jämn limpa och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 70°.

  4. Gurkyoghurt: Skär gurkan i kuber, 1/2 x 1/2 cm. Blanda gurkan med yoghurt och tillsätt honung och koriander. Krydda med salt.

  5. Skär köttfärslimpan i ca 2 cm breda skivor och servera med gurkyoghurten.

Vad tyckte du om receptet?

Klassisk köttfärslimpa