Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa med soltorkade tomater och parmesanost

Recept på köttfärslimpa med soltorkade tomater och parmesanost. Köttfärslimpan får en god umamismak av parmesanost. Umami smakar som en mix av sött, salt och nötigt och ger rätten god fyllighet.

Köttfärslimpa med soltorkade tomater och parmesanostKöttfärslimpa med soltorkade tomater och parmesanostKöttfärslimpa med soltorkade tomater och parmesanost
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 0,75 dlströbröd
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 200 gsoltorkade tomater- marinerade
  • 2 dlparmesanost- riven

Olivröra

  • 1 burkoliver- urkärnade, blandade (ca 370 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 dlolja från tomaterna
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mixa lök, vitlök och mjölk till en puré. Blanda purén med ägg, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla ca 5 min.

  2. Häll av och strimla de soltorkade tomaterna, spara oljan till olivröran.

  3. Blanda lök- och ströbrödsblandningen, soltorkade tomater och parmesanost med färsen till en jämn smet i en hushållsmakskin.

  4. Forma färsen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller I en avlång form. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 70°.

  5. Olivröra: Häll av oliverna. Skala vitlöksklyftan. Mixa alla ingredienser till en röra, spara lite basilika till garnering.

  6. Skär köttfärslimpan i 2 cm breda skivor. Servera med olivröran.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: