Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttfärslimpan är verkligen en trogen följeslagare som man aldrig tröttnar på. Genom att steka rotfrukter och potatis samtidigt i ugnen får man en praktisk allt–i–ett–rätt.
Köttfärslimpa: Skala och hacka löken. Mjukstek löken i smör. Blanda i örtkryddor mot slutet. Låt kallna.
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i cirka 10 minuter. Tillsätt alla ingredienser i ströbrödsblandningen och arbeta ihop till en smidig smet. Forma smeten till en avlång limpa i en stor, smord ugnsfast form.
Grönsaker: Skala och skär rotfrukter, potatis och lök grovt. Lägg grönsakerna runt köttfärslimpan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Strö timjan och salt på rotfrukter och potatis.
Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in formen i mitten av ugnen i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Fortsätt steka köttfärslimpa och grönsaker i cirka 40 minuter. Ös med skyn ett par gånger under stektiden.
Servera med inlagd gurka och lingonsylt eller gelé.
Recept från Mitt kök