När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
500 gnötfärs
1 dlströbröd
3,5 dlmjölk
1,5 tsksalt
1 krmsvartpeppar- nymald
1gul lök
100 gost- lagrad
1 dlpersilja- hackad
Potatismos
800 gpotatis
2 dlmjölk
2 msksmör
1 tsksalt
Tillbehör
lingonsylt
ärtskott- ev
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Blanda färsen med ströbröd, mjölk, salt och peppar. Platta ut den lösa färsen på ett bakplåtspapper.
Skala och finhacka löken. Skiva osten. Strö lök och persilja på färsen och lägg på ostskivorna. Rulla ihop som en rulltårta.
Ta bort bakplåtspapperet och lägg rullen i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 min.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av. Stöt potatisen med potatisstöt. Koka upp mjölk och smör och vispa ner blandningen i potatisen. Smaka av med salt.
Servera köttfärslimpan med potatismos och lingonsylt. Garnera gärna med ärtskott.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4 · 21 röster)
Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!