Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 32g
Kolhydrater: 30g
Köttfärslimpa, enkelt recept utan ströbröd. Libbsticka är kraftigt aromatisk och kan lätt ta över en rätt. Använd den försiktigt. Köttfärslimpan kan läggas i matlåda, med skyn i separat burk.
Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, 1 tsk salt, 1 krm peppar, ägg och 1 dl kalvfond. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm.
Bre på färskosten på köttfärsen och strö över 1 dl hackade örter. Rulla ihop färsen till en limpa med hjälp av papperet.
Stek limpan, med papperet under, mitt i ugnen ca 35 min. Pensla efter halva tiden med vätskan som bildas.
Skala och koka potatisen. Grovhacka libbstickan. Mosa potatisen tillsammans med libbsticka, 1 tsk salt och 1 krm peppar med en gaffel.
Rör ut 2 dl kalvfond med majsstärkelse och 1 dl hackade örter i en kastrull. Koka upp. Servera köttfärslimpan med potatisstomp, sky och bönor.