Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa utan ströbröd

Köttfärslimpa, enkelt recept utan ströbröd. Libbsticka är kraftigt aromatisk och kan lätt ta över en rätt. Använd den försiktigt. Köttfärslimpan kan läggas i matlåda, med skyn i separat burk.

Köttfärslimpa utan ströbrödKöttfärslimpa utan ströbrödKöttfärslimpa utan ströbröd
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1 tsksalt- + 1 tsk salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm svartpeppar
  • 1ägg
  • 0,5 dlkalvfond- + 2 dl utspädd kalvfond
  • 100 gfärskost
  • 1 dlörter- hackade t ex persilja, timjan, basilika + 1 dl
  • 600 gpotatis
  • några kvistar libbsticka- eller slätbladig persilja
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • 300 gbönor- t ex vaxbönor och gröna bönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, 1 tsk salt, 1 krm peppar, ägg och 1 dl kalvfond. Platta ut färsen på ett bakplåtspapper till en rektangel, ca 20 x 30 cm.

  2. Bre på färskosten på köttfärsen och strö över 1 dl hackade örter.  Rulla ihop färsen till en limpa med hjälp av papperet.

  3. Stek limpan, med papperet under, mitt i ugnen ca 35 min. Pensla efter halva tiden med vätskan som bildas.

  4. Skala och koka potatisen. Grovhacka libbstickan. Mosa potatisen tillsammans med libbsticka, 1 tsk salt och 1 krm peppar med en gaffel.

  5. Rör ut 2 dl kalvfond med majsstärkelse och 1 dl hackade örter i en kastrull. Koka upp. Servera köttfärslimpan med potatisstomp, sky och bönor.

Vad tyckte du om receptet?