Recept på klassisk köttfärslimpa hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärslimpa med dijonsenap och kapris. Den något syrliga och starka smaken på dijonsenap kryddar både den saftiga köttfärslimpan och den kalla såsen som serveras till.
Sätt ugnen på 200°. Skala och mixa lök och mjölk till en puré. Blanda purén med ägg, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla ca 5 min.
Blanda lök- och ströbrödsblandningen med färsen till en jämn smet i en hushållsmaskin. Blanda i kapris och senap.
Forma färsen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 70°.
Kall sås: Rör ihop alla ingredienser.
Servera köttfärslimpan med såsen.
Recept på klassisk köttfärslimpa hittar du här: