Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa med dijonsenap och kapris

Recept på köttfärslimpa med dijonsenap och kapris. Den något syrliga och starka smaken på dijonsenap kryddar både den saftiga köttfärslimpan och den kalla såsen som serveras till.

Köttfärslimpa med dijonsenap och kaprisKöttfärslimpa med dijonsenap och kaprisKöttfärslimpa med dijonsenap och kapris
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1gul lök
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 0,75 dlströbröd
  • 2 tsksalt
  • 0,5 tsknymald svartpeppar
  • 1 dlkapris- små, avrunnen
  • 2 mskdijonsenap

Kall sås med dijonsenap

  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 tskhonung
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och mixa lök och mjölk till en puré. Blanda purén med ägg, ströbröd, salt och peppar. Låt svälla ca 5 min.

  2. Blanda lök- och ströbrödsblandningen med färsen till en jämn smet i en hushållsmaskin. Blanda i kapris och senap.

  3. Forma färsen till en limpa och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min tills innertemperaturen är 70°.

  4. Kall sås: Rör ihop alla ingredienser.

  5. Servera köttfärslimpan med såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på klassisk köttfärslimpa hittar du här: