Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
LCHF-lasagne! Gör goda lasagneplattor av färskost och ägg. Varva sedan plattorna med köttfärs, mascarpone och riven ost. Garnera med oregano.
Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ihop äggen, tillsätt färskosten och vispa sist i lite i taget av fiberhusken och salt med elvisp. Låt massan vila ett par minuter.
Lägg massan på en plåt med bakplåtspapper och lägg på ett bakplåtspapper. Kavla ut massan mellan bakplåtspappren tills den nästan täcker en hel plåt. Sätt in i ugnen i 10–12 minuter.
Ta ut och låt svalna, lossa försiktigt det översta papperet. Vänd upp på en skärbräda och lossa det sista papperet.
Skär pastan i 3–4 lasagneplattor som passar till ugnsformen.
Fyllning: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken och vitlöken i olivolja.
Blanda i köttfärsen och stek den. Salta och peppra.
Häll i tomatsåsen eller krossade tomater och låt det puttra i cirka 5 minuter. Blanda i oreganon.
Lägg lite av köttfärssåsen i botten på en ugnsfast form, cirka 20 × 25 centimeter. Lägg på några klickar mascarpone och strö över lite av osten. Lägg på en lasagneplatta och varva ytterligare ett par varv med köttfärssås, mascarpone och riven ost. Avsluta med en lasagneplatta överst och riven ost.
Sätt in formen mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och ringla över lite olivolja.
Garnera med oregano och strö över malen svartpeppar.
Recept från Mitt kök