Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 36g
Kolhydrater: 37g
Köttfärsgryta med bönor passar både till vardag och fest. Om du har köttfärssås över passar den bra att dryga ut med massor av tomater, lite extra bönor och nystekta kantareller.
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek i 1 msk olja ca 2 min. Tillsätt färs och 1 tsk salt och stek ca 5 min.
Skär tomaterna i grova bitar. Blanda ner hälften av dem och tomatpuré i färsen. Häll på 2 dl vatten. Låt koka utan lock ca 5 min.
Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner dem i färsen. Låt koka ca 2 min.
Skär brödet i bitar och stek det i 1 msk olja med 1 tsk flingsalt ca 2 min.
Ansa och stek kantarellerna i 1 msk olja tills de fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt.
Lägg resten av tomaterna på köttfärsgrytan. Strö på 1 krm salt. Toppa med kantareller och repad timjan. Servera med bröd.