Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärsgratäng. Tex mex älskar både stora och små. Har du ont om tid, kan du använda köpt tomatsås i stället för hemlagad. Svalkande yoghurt och syrliga limeklyftor passar bra att bjuda till.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter.
Rör i tomatpurén och fräs 1 minut. Tillsätt tomaterna, koka upp och sjud såsen ca 25 minuter. Blanda i oregano.
Ansa och hacka salladslöken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs tills den blir grynig, ca 10 minuter. Strö över tex mex- kryddan och fräs under omrörning ca 1 minut.
Sätt ugnen på 175 grader.
Varva chips, färs, bönor, majs, smulad fetaost, gratängost och tomatsås i två lager i en gratängform, spara lite chips och ca 1/4 del av gratängosten till toppingen.
Sätt gratängen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Toppa med de sparade chipsen och gratängosten och sätt i mitten av ugnen 5-10 minuter, eller tills gratängen fått fin färg. Blanda rödlök, tomater, jalapeño och oreganoblad och fördela över gratängen. Smula över chiliflingor. Servera med limeklyftor och yoghurt.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök