Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsfyllda paprikor

LCHF. Fyll paprikor och med köttfärs, ost och rödlök och gratinera i ugnen. Servera med ostsås.

Köttfärsfyllda paprikorKöttfärsfyllda paprikorKöttfärsfyllda paprikor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2röda paprikor- avlånga
  • 0,5rödlök
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 350 gköttfärs
  • 1ägg
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- malen
  • 2 mskbasilika- eller oregano, hackad
  • 50 gost- riven

Ostsås

  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlost- till exempel mozzarella, riven
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Dela paprikorna på längden och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsfast form.

  3. Hacka rödlöken fint. Blanda rödlök, vitlök, köttfärs, ägg, grädde, salt, peppar och basilika eller oregano.

  4. Fyll paprikahalvorna med köttfärsblandningen och strö över osten.

  5. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Höj ugnsvärmen till 225 grader och grädda i ytterligare 5 minuter.

  6. Ostsås: Koka upp grädden, lägg i osten. Rör om och smaka av med salt och peppar.

  7. Servering: Servera de köttfärsfyllda paprikorna med ostsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök