Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 38g
Kolhydrater: 37g
Recept på köttfärsbiffar och potatis som tillagas tillsammans i ugn. Välj gärna en fast potatissort, det passar bäst till rätten.
Sätt ugnen på 250°. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min.
Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till åtta biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
Skär osten i åtta skivor. Höj ugnsvärmen till 275°.
Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna. Tillaga högt upp i ugnen ca 5 min, tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan. Servera med sallad.