Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Recept på köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker. Vardagsmat med medelhavssmak. Köttfärsbiffarna steks medan grönsakerna ugnsbakas.

Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker
Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker
Köttfärsbiffar med ugnsbakade grönsaker

Ugnsbakade grönsaker

  • 6potatis
  • 2rödlök
  • 2morötter
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 3plommontomater
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlsvarta oliver
  • 2 msksesamfrön
  • 1 knippabasilika- färsk

Biff

  • 100 gfetaost m. soltorkade tomater
  • 3tomat
  • 500 gnötfärs
  • 1 pktgräslök- fryst
  • 1ägg
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 5tomat- torkad hackad
  • 2 mskbasilika- hackad färsk
  • 1 msksmör- till stekning

Garnering

  • 1 knippabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatis, rödlök och morot i klyftor eller stavar. Klyfta tomaterna.

  2. Häll olja i en ugnssäker form, rör runt potatis, rödlök, morot, vitlök och tomater. Tillsätt salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Tillsätt oliverna och sesamfrön de sista 5 minuterna.

  3. Tärna fetaosten. Blanda färs, gräslök, ägg, salt, peppar, tomathack, basilika och fetaost. Forma till små biffar.

  4. Stek biffarna i smör ca 2 min på varje sida. Klipp basilika över grönsakerna och servera dem tillsammans med de nystekta biffarna.

Vad tyckte du om receptet?