Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttfärsbiffar i panna med kantarellsås. Servera färsbiffarna med kantarellsås och kokt mathavre med broccolibuketter.
Kantarellsås: Skala och hacka löken. Skiva baconen i smala strimlor. Fräs lök och bacon i smöret i en kastrull tills löken är mjuk. Tillsätt svampen och fortsätt fräsa tills vätskan är klar. Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar och timjan.
Köttfärsbiffar: Skala och hacka löken fint. Blanda gul lök, älg- eller nötfärs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Platta ut färsen i pannan till en stor biff. Sänk värmen något och stek den i cirka 3 minuter. Dela biffen i fyra delar. Vänd dem och stek färdigt på andra sidan i 3 minuter. Häll såsen i pannan mellan biffarna och låt den bli varm. Strö över lite färsk backtimjan och garnera med bladpersilja och en tomat.
Servera biffarna med små plommontomater och kokt mathavre blandat med broccolibuketter.
Recept från Mitt kök