Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad

Recept på köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad. Sältan i fetaost och sötsyrlig melonsallad  är smaker som gillar varandra. Prova och njut!

Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad
Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad
Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Köttfärsbiffar med fetaost och melonsallad

  • 500 gnötfärs
  • 150 gfetaost
  • 1ägg
  • 1,5 tsksalt
  • 3 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 mskolivolja
  • 1 kgvattenmelon
  • 4 storatomater
  • 1rödlök
  • 1 mskrödvinsvinäger

Tillbehör

  • 200 gbröd
  • rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Tärna osten. Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Dela färsen i fyra bitar. Platta ut dem på en skärbräda. Strö över fetaosten och rulla ihop till biffar.

  4. Stek biffarna runt om i 1 msk olja ca 3 min, lägg över i en ugnssäker form och stek dem färdiga i ugnen ca 15 min.

  5. Melonsallad: Skala och kärna ur melonen. Skär den i stora tärningar. Tärna tomaterna. Skala och skiva löken. Blanda melon, tomater och lök. Blanda 2 msk olja med vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen.

  6. Servera köttfärsbiffarna med sallad, bröd och ev grillad citron.

Vad tyckte du om receptet?