Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 31g
Kolhydrater: 42g
Köttfärsbiffar med chimichurri och rostad sötpotatis är en snabblagad vardagsrätt. Chimmichurri är en sydamerikansk röra som passar bra till grillat kött.
Sätt ugnen på 225°, varmluft. Skrubba sötpotatisen noga i ljummet vatten. Skär den i klyftor. Blanda potatisen med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Ansa salladslöken. Skär av ca 3 cm av det gröna på toppen och spara till biffarna. Skär resten av löken i 3 cm långa bitar. Låt dem steka i ugnen med potatisen när ca 5 min återstår av tillagningstiden.
Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda persilja, chili och vitlök med 1/2 dl olja, 2 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Finhacka den sparade salladslöken. Blanda färsen med lök, ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma färsen till 8 runda biffar. Pensla dem med 1 tsk olja. Grilla biffarna på utegrillen eller i grillpanna ca 4 min på varje sida.
Servera biffarna med rostad sötpotatis och lök samt chimichurri.