Recept: Mariana Ling
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttempanadas innehåller den klassiska köttfyllningen med russin och ägg.
Skala och finhacka löken. Ansa och strimla salladslöken. Hacka oliverna.
Stek löken i olja tills den mjuknat och fått fin färg. Lägg i färsen och stek under omrörning tills den fått fin färg. Tillsätt oliver, och russin och krydda med paprikapulver, spiskummin, chilipulver, socker, salt och peppar. Blanda i salladslöken och blanda väl. Låt kallna.
Skala och skär potatisen i små bitar. Koka den i osaltat vatten 7–10 min. Låt rinna av och kallna. Skala och hacka äggen. Blanda potatis och ägg.
Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg 1 msk ägg– och potatisblandning i mitten av de utkavlade degplattorna. Lägg på köttfärsfräs.
Vik ihop och tryckt till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.
Recept: Mariana Ling