Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullesmörgås

Hemrullade varma köttbullar fyller en fralla med ljummen rödbetssallad och pressgurka i denna goda varma macka.

Köttbullesmörgås
Köttbullesmörgås
Köttbullesmörgås
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 4rödbetor
  • 2 mskmajonnäs
  • 3 mskturkisk yoghurt
  • 0,3gurka
  • 1 mskättiksprit- 12%
  • 2 mskströsocker
  • 3 mskvatten
  • 1 mskbladpersilja- finhackad
  • 2 mskströbröd
  • 2 mskmjölk
  • 200 gblandfärs
  • 2 krmkryddpeppar- mald
  • 1 tskdijonsenap
  • 0,5gul lök
  • smör
  • 2frallor
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 30 minuter. Skala, tärna och blanda med majonnäs och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skiva gurkan tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda med ättika, socker, vatten och persilja. Krydda med en nypa salt och låt stå minst 10 minuter.

  3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå 5 minuter.

  4. Blanda i färs, kryddpeppar, senap och riven lök. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar.

  5. Stek i smör ca 6-8 minuter.

  6. Rosta brödet i en torr stekpanna.

  7. Fyll frallan med rödbetssallad, köttbullar och gurka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök