Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 38g
Kolhydrater: 28g
Köttbullar på nytt sätt! Köttbullegratäng med tomat är en rätt där man på ett gott sätt får användning av bröd som blivit lite torrt.
Blanda färsen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i 1 msk olja i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt tomater och 2 dl vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 3 min.
Sätt ugnen på 225°. Forma små köttbullar av färsen och lägg ner dem i den sjudande tomatsåsen. Låt dem sjuda i såsen ca 2 min. Häll över alltihop i en ugnssäker form. Tärna brödet och strö det ovanpå. Toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med nykokta haricots verts.
Recept av Charlotte Jenkinson