Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Testa den här varianten av julköttbullar i år. Förhöj smaken genom att servera med en apelsinglaze.
Skala potatisen och löken, riv dem fint.
Blanda färsen först med salt, sedan med potatis, lök, ägg, filmjölk, chilisås och peppar.
Forma färsen med händerna till små köttbullar. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda.
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, inte för många åt gången. Bryn runtom. Minska värmen, strö över rosmarinblad och efterstek köttbullarna utan lock 3 minuter.
Smält honungen i en liten panna och blanda i apelsinsaften. Servera glazen till köttbullarna.
Recept från Mitt kök