Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar på spett

Testa den här varianten av julköttbullar i år. Förhöj smaken genom att servera med en apelsinglaze.

Köttbullar på spett
Köttbullar på spett
Köttbullar på spett
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 300 gnötfärs
  • 200 gkalvfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 storpotatis- kokt kall
  • 1 litengul lök
  • 1ägg
  • 3 mskfilmjölk
  • 2 mskchilisås av ketchuptyp
  • 1 krmsvartpeppar
  • 34 msksmör
  • 12rosmarinkvistar- plockade blad

Apelsinhonungsglaze

  • 1,5 dlhonung
  • 34 mskapelsinsaft- färskpressad

Gör så här

  1. Skala potatisen och löken, riv dem fint.

  2. Blanda färsen först med salt, sedan med potatis, lök, ägg, filmjölk, chilisås och peppar.

  3. Forma färsen med händerna till små köttbullar. Lägg bullarna på en vattensköljd skärbräda.

  4. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, inte för många åt gången. Bryn runtom. Minska värmen, strö över rosmarinblad och efterstek köttbullarna utan lock 3 minuter.

  5. Smält honungen i en liten panna och blanda i apelsinsaften. Servera glazen till köttbullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök