Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med svamp

Recept på köttbullar med svamp. Trattkantarellerna ger en fin och mild smak till köttbullarna.

Köttbullar med svamp
Köttbullar med svamp
Köttbullar med svamp
Recept på köttbullar med svamp. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kgnötfärs
  • 25 gsvamp- torkad t ex trattkantareller
  • 1,5 dlströbröd
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1,5 dlvatten
  • 1gul lök
  • 12enbär
  • 2ägg
  • 1 msktimjan
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Stekning

  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Mixa svampen till ett fint pulver i matberedare eller mixer.

  2. Blanda ströbrödet med grädde och vatten och låt stå och svälla ca 10 min.

  3. Skala och riv löken fint på rivjärn. Finhacka enbären.

  4. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, svamp, lök, enbär, ägg, salt och kryddor. Arbeta till en smidig färs. Forma färsen till runda köttbullar som läggs på en blötlagd skärbräda.

  5. Stek köttbullarna runt om i omgångar i en stekpanna ca 8 min.De går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen