Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong

Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong passar både stora och små.

Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljongKöttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljongKöttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 600 gnötfärs
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1ägg
  • 800 gpotatis- små
  • 200 gspetskål- eller vitkål

Senapsbuljong

  • 3 mskgrönsaksfond- konc
  • 5 dlvatten
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskmatlagningsgrädde

Tillbehör

  • 0,5 krukabasilika
  • 0,5 knipparädisor
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök och stek i 1 msk olja tills den är glansig, ca 1 minut. Blanda lök–fräset med färs, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla till 20  köttbullar.

  2. Stek köttbullarna i 1 msk olja tills de får fin färg.

  3. Skrubba potatisen och koka den mjukare i saltat vatten. Skär kålen i grova bitar.

  4. Buljong: Blanda alla ingredienser och låt kålen koka i buljongen tills den är mjuk.

  5. Grovhacka basilikan och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin.

  6. Lägg köttbullar och potatis i djupa tallrikar. Häll över buljongen. Strö över basilika och rädisor och servera.

Vad tyckte du om receptet?