Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttbullar med spetskål och potatis i senapsbuljong passar både stora och små.
Skala och finhacka lök och vitlök och stek i 1 msk olja tills den är glansig, ca 1 minut. Blanda lök–fräset med färs, ägg, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rulla till 20 köttbullar.
Stek köttbullarna i 1 msk olja tills de får fin färg.
Skrubba potatisen och koka den mjukare i saltat vatten. Skär kålen i grova bitar.
Buljong: Blanda alla ingredienser och låt kålen koka i buljongen tills den är mjuk.
Grovhacka basilikan och skär rädisorna i tunna skivor, gärna på mandolin.
Lägg köttbullar och potatis i djupa tallrikar. Häll över buljongen. Strö över basilika och rädisor och servera.