Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den milda fina rödlökssmaken och kalvfonden ger god smak till köttbullarna.
Skala och hacka löken mycket fint. Stek löken i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt löken svalna.
Häll vattnet över brödskivorna och låt stå ca 10 min. Mosa sönder brödet. Tillsätt färs, lök, ägg, fond, salt och peppar och blanda till en smidig färs.
Skölj händerna i kallt vatten. Forma färsen till små köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
Stek köttbullarna runt om i smör i omgångar i en stekpanna ca 8 min. Servera köttbullarna nystekta eller frys in dem.
Tips: Arbeta köttfärssmeten tills den fastnar lite i bunkens kanter, varken mer eller mindre. Arbetar du färsen för länge blir köttbullarna sega. Torka ur pannan med hushållspapper någon gång mellan stekomgångarna.