Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttbullar med pepparrot och äpple uppskattas på julbordet. Här slipper du ”trilla” köttbullarna, vilket tar tid. I stället rullas färsen till rullar, som skärs i bitar och steks.
Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt stå ca 5 min. Skala och riv pepparrot och lök på rivjärn.
Blanda färsen med ströbrödsblandningen, pepparrot och lök. Krydda med salt och peppar.
Dela färsen i fyra bitar, rulla ut till längder, ca 3 cm i diameter. Skär rullarna i ca 3 cm breda bitar.
Stek bitarna i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna 6–8 min. Ta upp köttbullarna på ett fat och låt kallna.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Strö över farinsockret och låt det smälta. Blanda ner köttbullarna i pannan och låt dem bli varma.