Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med pepparrot och äpple

Köttbullar med pepparrot och äpple uppskattas på julbordet. Här slipper du ”trilla” köttbullarna, vilket tar tid. I stället rullas färsen till rullar, som skärs i bitar och steks.

Köttbullar med pepparrot och äppleKöttbullar med pepparrot och äppleKöttbullar med pepparrot och äpple
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 dlvatten
  • 1ägg
  • 1 bitpepparrot- (ca 50 g)
  • 0,5gul lök- liten
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör- + 1 msk
  • 2äpplen- små, röda
  • 1 mskfarinsocker

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt stå ca 5 min. Skala och riv pepparrot och lök på rivjärn.

  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, pepparrot och lök. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela färsen i fyra bitar, rulla ut till längder, ca 3 cm i diameter. Skär rullarna i ca 3 cm breda bitar.

  4. Stek bitarna i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna 6–8 min. Ta upp köttbullarna på ett fat och låt kallna.

  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Strö över farinsockret och låt det smälta. Blanda ner köttbullarna i pannan och låt dem bli varma.

Vad tyckte du om receptet?