Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med nudlar och chilistekt pak choi

Recept på köttbullar med mycket smak, serverade med äggnudlar och pak choi. Sambal badjak är en sötstark chilipasta som förhöjer smaken på nudlarna.

Köttbullar med nudlar och chilistekt pak choi
Köttbullar med nudlar och chilistekt pak choi
Köttbullar med nudlar och chilistekt pak choi
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1ägg
  • 250 gäggnudlar
  • 1gul lök
  • 400 gpak choi
  • 0,5 dlsambal badjak
  • 1 krukakoriander
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Forma färsen till stora köttbullar.

  2. Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja tills de är genomstekta och har fin färg.

  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Klipp nudlarna i mindre bitar.

  4. Skala och skiva löken. Strimla pak choien. Stek löken under omrörning i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt kålen och stek ytterligare ca 3 min. Blanda sambal badjak med 1/2 dl vatten, 1 tsk socker och 1/2 tsk salt och häll i pannan. Blanda ner nudlarna.

  5. Repa bladen från koriandern och strö över kål och nudlar. Servera till köttbullarna.

Vad tyckte du om receptet?