Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 26g
Protein: 37g
Kolhydrater: 50g
Recept på köttbullar med mycket smak, serverade med äggnudlar och pak choi. Sambal badjak är en sötstark chilipasta som förhöjer smaken på nudlarna.
Blanda färsen med ägg, 2 msk vatten, 1 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Forma färsen till stora köttbullar.
Stek köttbullarna runt om i 1 msk olja tills de är genomstekta och har fin färg.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av. Klipp nudlarna i mindre bitar.
Skala och skiva löken. Strimla pak choien. Stek löken under omrörning i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt kålen och stek ytterligare ca 3 min. Blanda sambal badjak med 1/2 dl vatten, 1 tsk socker och 1/2 tsk salt och häll i pannan. Blanda ner nudlarna.
Repa bladen från koriandern och strö över kål och nudlar. Servera till köttbullarna.