Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med kryddpeppar & saltgurka

Köttbullar med gräddsås går alltid hem. Med lätt crème fraiche är det enkelt att svänga ihop såsen, dessutom blir den inte så fet.

Köttbullar med kryddpeppar & saltgurka
Köttbullar med kryddpeppar & saltgurka
Köttbullar med kryddpeppar & saltgurka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 1 litengul lök
  • smör
  • 1 tskkryddpeppar- nystött
  • 150 gmjölig potatis- kokt
  • 1ägg
  • 1 dlsaltgurka- fintärnad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 4 dllätt crème fraiche
  • 1 tskkinesisk soja
  • 2 mskkalvfond
  • 2 mskröd vinbärsgelé
  • 2 dläpple- fintärnat

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den genomskinlig i smör. Blanda i kryddpeppar mot slutet. Låt kallna.

  2. Skala och riv potatisen på rivjärnets grova sida.

  3. Blanda färs, lök, potatis, ägg, gurka, salt och peppar.

  4. Forma smeten till köttbullar. Bryn dem i smör, i omgångar, i en stekpanna. Fortsätt steka i cirka 5 minuter.

  5. Koka ihop crème fraiche, soja, fond och gelé. Blanda i äppeltärningar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök