Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftiga favoriter, väl värda att prova! Här är kycklingfärsen blandad med fläskfärs och nötfärs. Se till att köttbullarna är riktigt genomstekta.
Köttbullar: Lägg blandfärsen och kycklingfärsen i en bunke.
Skala och hacka löken och vitlöken och blanda ner i färsen.
Blanda ströbröd, grädde och ägg i en liten skål. Blanda ihop alla ingredienser.
Rulla stora köttbullar, fukta händerna först med lite vatten så fastnar inte färsen på händerna. Lägg köttbullarna på en plåt.
Stek köttbullarna i omgångar i smör och olja tills de fått fin yta, sänk värmen och stek köttbullarna tills de är genomstekta. Salta och peppra.
Tomatsås med jalapeño: Dela tomaterna på mitten och skär bort det hårda kvistfästet. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en kastrull.
Skala och hacka vitlöken och löken och lägg ner i kastrullen.
Finhacka jalapeñon och blanda ner den och ketchupen. Tillsätt vatten och salt.
Låt såsen koka upp och sjuda 5-10 minuter. Smaka av med Louisiana hot sauce eller tabasco. Om man vill ha en slät tomatsås kan man mixa den med en mixerstav. Lägg i oregano.
Grönsakspasta: Koka pastan enligt förpackningen.
Svarva zucchinin eller skär den i tunna strimlor på längden. Skala morötterna och svarva eller skär dem i tunna strimlor.
Koka upp lättsaltat vatten. Koka morötterna ett par minuter, lägg i zucchinistrimlorna och koka upp, häll av vattnet och blanda med pastan.
Servering: Servera krokodilköttbullarna med grönsakspastan och tomatsåsen lägg på oregano.
Recept från Mitt kök