Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsiki. I köttbullarna döljer sig smulad fetaost.
Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö på salt och tillaga mitt i ugnen 15-20 min.
Tsatsiki: Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda den med salt i ett durkslag och låt stå och rinna av ca 15 min. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner i röran.
Blanda färsen med smulad fetaost, ägg, vatten, salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.
Stek köttbullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min. Servera med klyftpotatis och tsatsiki. Ca 570 kcal per portion 30 g fett 37 g protein 37 g kolhydrater