Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsiki

Recept på köttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsiki. I köttbullarna döljer sig smulad fetaost.

Köttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsikiKöttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsikiKöttbullar med fetaost, klyftpotatis och tsatsiki
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 100 gfetaost
  • 1ägg
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Tsatsiki

  • 0,5gurka
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlyoghurt- grekisk
  • 1vitlöksklyfta

Klyftpotatis

  • 810potatisar- (ca 800 g)
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Potatis: Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen och skär den i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Strö på salt och tillaga mitt i ugnen 15-20 min.

  2. Tsatsiki: Riv gurkan grovt på rivjärn. Blanda den med salt i ett durkslag och låt stå och rinna av ca 15 min. Krama vätskan ur gurkan och blanda med yoghurt. Skala och finhacka vitlöken och blanda ner i röran.

  3. Blanda färsen med smulad fetaost, ägg, vatten, salt och peppar. Forma färsen till stora köttbullar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  4. Stek köttbullarna runt om i olja i en stekpanna ca 8 min. Servera med klyftpotatis och tsatsiki. Ca 570 kcal per portion 30 g fett 37 g protein 37 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?