Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt matig plockmat med rökig smak från chipotlepepparn och BBQ-såsen. Cocktailköttbullarna passar utmärkt till buffén eller som matigare cocktailtilltugg.
Blanda ströbröd och grädde och låt stå ca 10 min. Blanda i ägg och fond.
Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och persilja i ströbrödsblandningen. Tillsätt färsen och krydda med salt, peppar och chipotlepeppar. Överarbeta inte färsen.
Rulla små köttbullar av färsen med våta händer och lägg i en eller två låga formar. Ställ in dem i frysen 15-20 min.
Stek köttbullarna i smör eller olja i omgångar i en stor panna 3-5 min runt om så de får fin färg. Låt kallna.
Vid servering: Lägg köttbullarna i en stor stekpanna och ringla över barbeque-såsen. Skaka försiktigt om så att såsen täcker alla köttbullar. Värm 3–4 min i såsen.
Klyv chilin på längden och skrapa ut kärnor och fröfästen med en liten sked. Finhacka chilin. Hacka koriandern grovt. Strö chili och koriander på köttbullarna och servera med cocktailpinnar.