Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar i röd curry

Köttbullar i röd curry - en enkel vardagsrätt med nya smaker! Currypasta varierar mycket i smak, testa dig fram. Riset på bilden är en blandning med quinoa och kokar på bara 12 min.

Köttbullar i röd curry
Köttbullar i röd curry
Köttbullar i röd curry
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 3 dlris- eller gryn
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 mskcurrypasta- röd
  • 1 burkkokosmjölk- lätt (400 ml)
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2lime
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 100 gbabyspenat
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning  på förpackningen. Blanda färsen med 1 tsk salt och forma till 16 köttbullar. Skala och strimla lök och vitlök.

  2. Stek löken i 1 msk olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt kokosmjölk, smulad buljongtärning och 1 dl vatten, koka upp.

  3. Skölj 1 lime i ljummet vatten och riv skalet. Skär den andra limen i klyftor. Blanda majsstärkelsen med 1 msk vatten. Rör ner det och limeskal i grytan. Lägg ner köttbullarna i såsen, koka ca 5 min.

  4. Blanda ner spenaten i riset. Fördela riset i skålarna. Lägg på köttbullar och sås. Servera med limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?