Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttbullar från marocko

Mustiga, spännande och värmande smaker från Nordafrika. Genom att koka köttbullarna direkt i den goda tomatsåsen med kanel och russin slipper man allt stekos. Bulgur eller couscous passar bra till.

Köttbullar från marocko
Köttbullar från marocko
Köttbullar från marocko
Ove Lindfors

Köttbullar:

  • 500 glammfärs
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • 1,5 tskspiskummin- mald
  • 1citron- rivet skal
  • 3 mskkoriander- hackad

Tomatsås:

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 1 msktomatpuré
  • 2 burkarkrossade tomater- à 400 g
  • 1 dlvatten
  • 2 tärningarhönsbuljong
  • 0,5 tskspiskummin- mald
  • 1kanelstång
  • 1 dlrussin
  • salt
  • peppar- nymald
  • koriander- eller bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, buljong, spiskummin, kanelstång och russin.

  2. Låt såsen koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Köttbullarna: Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till köttbullarna. Forma smeten till 12 köttbullar.

  4. Koka köttbullarna i tomatsåsen i två omgångar på svag värme under lock, cirka 15 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Lägg tillbaka alla köttbullar i grytan och värm. Strö över hackad koriander eller persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök