Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Köttbullarna är goda att servera t ex med couscous.
Koka de röda linserna i vatten under lock ca 10 min. Häll upp dem i ett durkslag och låt dem svalna.
Skala och finhacka lök och vitlök och stek det i olja på medelgod värme tills löken mjuknat men inte tar färg, ca 2 min.
Blanda ägg, vatten och ströbröd. Blanda ner linser, lök, vitlök och lammfärs. Blanda ner riven ingefära, kanel, spiskummin, rivet citronskal och finhackad piri-piri.
Rulla färsen till jämna köttbullar vilket går lätt om du blöter händerna med kallt vatten. Rulla köttbullarna i ströbröd och stek dem i en stekpanna med olja på medelgod värme tills de fått fin färg runtom och är genomstekta.
Sås: Skala och finhacka lök och stek den i olja ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, spiskummin, citronskal och socker. sjuda ca 5 min. Servera köttbullarna med såsen.