Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kotlettwok med bönor & pak choi

Tunna stavar av kotletten passar fint att woka med grönsaker och krydda med asiatiska smaker.

Kotlettwok med bönor & pak choi
Kotlettwok med bönor & pak choi
Kotlettwok med bönor & pak choi
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • 2äggnudlar- nystan
  • 2 mskolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 2 tskingefära- färsk
  • 3salladslökar
  • 2 stjälkarselleri
  • 150 gharicots verts
  • 2pak choi
  • 0,5 dlteriyakisås
  • 1 mskthailändsk fisksås
  • 1 msksoja- ljus
  • salt- peppar
  • 1 dlcashewnötter- rostade

Gör så här

  1. Skär kotlettraden i tunna stavar. Lägg nudlarna i en skål och slå på kokande vatten så det täcker. Låt stå 5 minuter. Låt rinna av i durkslag.

  2. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skiva chilin, salladslöken och sellerin. Skär pak choi i grova bitar.

  3. Hetta upp woken eller stekpannan med lite olja. Stek köttet, salta och peppra. Ta upp köttet och gör ren pannan.

  4. Woka grönsakerna i resten av oljan. Tillsätt köttet och nudlar. Smaksätt med teriyakisås, fisksås, ljus soja, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Strö över grovhackade cashewnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök