Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kotlettracks med vinbärssås

Kotlettracks med vinbärssås är festmat mitt i veckan. Att steka kött på ben ger extra god smak. Kotlettracks är fläskkotletter med långa ben.

Kotlettracks med vinbärssåsKotlettracks med vinbärssåsKotlettracks med vinbärssås
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 2kotlettracks- (à 200 g)
  • 1,5 dlris
  • 1 dlröda vinbär
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 1 tsksoja- kinesisk
  • 100 gsockerärter
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Krydda kotletterna med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1/2 msk rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ta upp kotletterna och lägg dem på ett fat.

  3. Fräs vinbären i stekpannan, spara några till garnering. Häll på grädden och tillsätt buljongtärning och 1 tsk socker. Låt koka kraftigt ca 5 min. Lägg kotletterna i såsen och koka ytterligare ca 3 min.

  4. Skär sockerärterna i breda strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 2 min.

  5. Strö de sparade vinbären över kotletterna och servera dem med sås, ris, sallad och sockerärter.

Vad tyckte du om receptet?