Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kotletter med tomatsås, oliver och kapris

Kotletter är mört och saftigt kött. Har du en annan uppfattning har du antagligen tillagat dem för länge och inte ätit dem precis nystekta. Därför ska de tillagas sist. Steks de i stekpanna kan du hälla såsen över kotletterna.

Kotletter med tomatsås, oliver och kapris
Kotletter med tomatsås, oliver och kapris
Kotletter med tomatsås, oliver och kapris

Ingredienser

  • 4kotletter- benfria (à 150 g)
  • 1 tskkinesisk soja
  • 2 tskolja
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Sås

  • 2 dltomatjuice
  • 1 mskkalvfond- koncentrerad
  • 1 mskoregano- hackad färsk eller 1 tsk torkad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Tillbehör

  • 2tomater
  • 1 dloliver- små svarta
  • 1 dlkapris- stora
  • 300 gpasta
  • 250 gharicots verts- eller sockerärter
  • oregano- färsk

Gör så här

  1. Sås: Koka upp juice och fond, tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.

  2. Skär tomaterna i klyftor, ta bort kärnorna och skär dem i små tärningar. Blanda det med oliver och kapris. Koka pasta och haricots verts.

  3. Gör små snitt i fettkanten på kotletten och pensla dem med soja och olja. Krydda och grilla eller stek dem ca 3 min per sida.

  4. Lägg tomatblandningen ovanpå kotletterna och servera med pasta, tomatsky och kokta bönor. Garnera med färsk oregano.

Vad tyckte du om receptet?