Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 9.5g
Protein: 36g
Kolhydrater: 40g
Kotletterna får rejält sting av pepparrotstoppingen. Tillsammans med rotfrukter och äpplen blir det en riktig vardagsfest.
Sätt ugnen på 250°. Skala och skär potatis och palsternacka i bitar eller klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och strö på salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Ansa och skär purjolöken i ca 3 cm breda bitar, lite på snedden. Blanda äpple och purjo med potatisen och tillaga ytterligare ca 10 min.
Skär ett par snitt i kanten på kotletterna. Stek dem i olja i en stekpanna med släpplätt-beläggning ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Blanda ost och pepparrot. Klicka blandningen på kotletterna och häll vattnet vid sidan om. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 5 min.
Servera kotletterna med sky, rostade rotfrukter och äpple.