Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kotletter med chimichurri, majskolvar och sötpotatis

Kotletter med chimichurri är lite sydamerikansktinspirerat. Gör gärna chimichurrin i förväg, den mår bra av att ”mogna” lite.

Kotletter med chimichurri, majskolvar och sötpotatis
Kotletter med chimichurri, majskolvar och sötpotatis
Kotletter med chimichurri, majskolvar och sötpotatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- med ben ­(à 150 g)
  • 2sötpotatisar- (à 300 g)
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 2majskolvar
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Chimichurri

  • 2 krukorbladpersilja
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 klyftagul lök
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba sötpotatisen i ljummet vatten. Skär i klyftor. Skär majskolvarna i ca 4 cm breda bitar.

  2. Lägg potatis och majs på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatis och majs mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Chimichurri: Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienser grovt med mixerstav tillsammans med olja och vinäger. Krydda med 2 krm salt.

  4. Krydda kotletterna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem ca 4 min på varje sida. Servera kotletterna med sötpotatis, majs och chimichurri.

Vad tyckte du om receptet?