Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 38g
Kolhydrater: 36g
Kotletter med chimichurri är lite sydamerikansktinspirerat. Gör gärna chimichurrin i förväg, den mår bra av att ”mogna” lite.
Sätt ugnen på 225°. Skrubba sötpotatisen i ljummet vatten. Skär i klyftor. Skär majskolvarna i ca 4 cm breda bitar.
Lägg potatis och majs på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga potatis och majs mitt i ugnen ca 20 min.
Chimichurri: Grovhacka persiljan. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Mixa alla ingredienser grovt med mixerstav tillsammans med olja och vinäger. Krydda med 2 krm salt.
Krydda kotletterna med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek dem ca 4 min på varje sida. Servera kotletterna med sötpotatis, majs och chimichurri.