Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkotlett med ananassalsa och varm couscoussallad

Recept på fläskkotlett med couscoussallad. Till fläsk passar söta och fruktiga smaker. Här i en salsa med ananas, ingefära och chili.

Fläskkotlett med ananassalsa och varm couscoussallad
Fläskkotlett med ananassalsa och varm couscoussallad
Fläskkotlett med ananassalsa och varm couscoussallad
Världens godaste kotlett med ananassalsa Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 gbenfri fläskkotlett i bit
  • 3 dlcouscous
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 2 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 2rödlökar
  • 1brocollistånd

Salsa

  • 1 burkananas- krossad (225 g)
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 2 mskingefära- riven
  • 1 mskrapsolja
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Salsa: Låt ananasen rinna av men spara ca 1 msk saft. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ananassaften med ingefära, olja och salt. Vänd i ananas och chili.

  2. Skär köttet i tre bitar på längden. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna runt om ca 10 min. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär löken i klyftor. Bryt broccolin i små buketter och skär stjälken i tunna skivor. Fräs lök och broccoli i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Vänd i couscousen och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skär köttet i skivor och servera med ananassalsa och couscous.

Vad tyckte du om receptet?