Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kotlett alla cacciatore

Kotlett alla cacciatoreKotlett alla cacciatoreKotlett alla cacciatore
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 500 gkotlettrad- benfri
  • 2 msksmör
  • salt- peppar

Tomatröra

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 3sardellfiléer
  • 100 gchampinjoner
  • 2 tskrapsolja
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskkalvfond
  • 1 burkcocktailtomater- 400 g
  • 1 mskbasilika- färsk eller 1 tsk torkad
  • 1lagerblad
  • salt- peppar

Garnering

  • citronskal- finrivet och basilika

Gör så här

  1. Skär kotlettraden i 2 centimeter tjocka skivor och låt det bli rumstempererat medan du gör tomat­röran och polentan.

  2. Tomatröra: Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Fräs lök, vitlök, sardeller och champinjoner i olja i en gryta. Tillsätt vin, kalvfond, tomater, basilika, lagerblad, salt och svartpeppar. Låt småkoka i 15 minuter. Rör om då och då.

  3. Torka av köttet med hushålls­papper och skär små snitt i fettkanten. Lägg smör i stekpannan, när det börjar ta färg är det dags att lägga i köttet. Salta och peppra. Stek köttet, cirka 3-3 1/2 minut per sida. Servera med tomatröra och polenta (se recept nedan). Garnera med citronskal och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök