Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Skär kotlettraden i 2 centimeter tjocka skivor och låt det bli rumstempererat medan du gör tomatröran och polentan.
Tomatröra: Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och dela champinjonerna i kvartar. Fräs lök, vitlök, sardeller och champinjoner i olja i en gryta. Tillsätt vin, kalvfond, tomater, basilika, lagerblad, salt och svartpeppar. Låt småkoka i 15 minuter. Rör om då och då.
Torka av köttet med hushållspapper och skär små snitt i fettkanten. Lägg smör i stekpannan, när det börjar ta färg är det dags att lägga i köttet. Salta och peppra. Stek köttet, cirka 3-3 1/2 minut per sida. Servera med tomatröra och polenta (se recept nedan). Garnera med citronskal och basilika.
Recept från Mitt kök