Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvspett med rostad sötpotatis och senapsaioli

Ett kul sätt att variera grillkorven på är att trä den på spett

Korvspett med rostad sötpotatis och senapsaioli
Korvspett med rostad sötpotatis och senapsaioli
Korvspett med rostad sötpotatis och senapsaioli
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 3lammchorizo
  • 4kabanosskorvar- kryddiga
  • 810prinskorvar

Rostad sötpotatis

  • 3sötpotatisar
  • olivolja
  • 23vitlöksklyftor
  • flingsalt
  • timjan

Senapsaioli

  • 1äggula
  • 1 dlolivolja
  • 2 msksötstark senap
  • 1vitlöksklyfta
  • salt

Till garnering

  • timjan

Gör så här

  1. Skär korvarna i lagom stora bitar och trä upp på spett. Grilla på utegrillen eller i panna tills de har fått fin färg.

  2. Skär sötpotatisen i klyftor och ringla över olivolja. Blanda med skivade vitlöksklyftor, flingsalt och några kvistar timjan. Rosta i ugnen 35-40 minuter på 225 grader.

  3. Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olivoljan under kraftig vispning så att det blir en tjock majonnäs. Smaksätt med senap, finhackad vitlök och salt.

  4. Servera den varma potatisen till korvspetten och en klick senaps­ aioli. Toppa gärna med lite fina timjankvistar

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök