Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegsbakad prinskorv med honungsdipp

Korvrullarna går bra att frysa in ogräddade. De frasiga korvarna är barnens favorit - men de vuxna brukar nalla...

Smördegsbakad prinskorv med honungsdippSmördegsbakad prinskorv med honungsdippSmördegsbakad prinskorv med honungsdipp
Korvrullar med honungsdipp Foto: Joel Wåreus

Korvrullar

  • 1 rullesmördeg- kyld (270 g)
  • 8grillkorvar
  • 1ägg
  • 1,5 tskvallmofrön

Dipp

  • 3 dlgräddfil
  • 2 mskketchup
  • 1 tskhonung
  • 1 tskpizzakrydda
  • 2 krmsalt

Gör så här

  1. Dipp: Rör ihop ingredienserna till dippen.

  2. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Rulla ut smördegen och skär den i fyra remsor på längden. Skär varje längd i åtta bitar.

  4. Skär varje korv i tre bitar. Rulla en bit deg runt varje korv och lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Pensla smördegsrullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

  6. Grädda korvrullarna mitt i ugnen 8-10 min, tills de har fått fin färg. Låt svalna på plåten. Servera med dippen.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du recept på klassiska julrätter:

Recept på Janssons frestelse

Recept på köttbullar

Recept på enkel risgrynsgröt