Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvragu i ugn  

Korvragu i ugn lagas snabbt och enkelt i ungen. Färdigkryddad och mald blir den en ypperlig genväg till en mustig sås. I vissa butiker kan du även hitta salsicciafärs på rulle.

Korvragu i ugn  Korvragu i ugn  Korvragu i ugn  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gsalsicciakorv- rå, gärna med fänkålssmak
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 2 dlvitt vin- torrt, eller vatten
  • 3 mskkycklingfond- konc
  • 2 msktomatpuré
  • 2vitlöksklyftor
  • 1zucchini- gul eller grön
  • 500 gpasta- färsk, t ex tagliatelle
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 125 gparmesan- riven
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Snitta korven och ta bort skinnet. Smula färsen och sprid ut i en ugnssäker form.

  2. Koka upp tomater, vin, fond, tomatpuré, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken och koka ca 2 min. Häll såsen över färsen. Ringla över 2 msk olja.

  3. Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 min, tills färsen fått lite färg.

  4. Hyvla tunna band av zucchinin. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt zucchinin koka med när 1 minut återstår av tillagningstiden. Servera pastan med ragu, riven parmesan och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!