Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvgryta på medelhavsvis

Tomater, bönor, korv och andra italienska delikatesser i en härlig höstgryta. Gott att servera tillsammans med risoni, den där lilla pastan som ser ut som stora riskorn.

Korvgryta på medelhavsvis
Korvgryta på medelhavsvis
Korvgryta på medelhavsvis
Annika Broman

Ingredienser

  • 1 stlök- röd
  • 1 stchili
  • 1 stzucchini
  • 2 mskolivolja
  • 2 tskoregano- torkad
  • 23 stsalsicciakorvar- färska
  • 23 stchorizo
  • 1 sttomater- hela,skalade, på burk
  • 3 dlvatten
  • 1 stborlottibönor- på burk
  • 1 ströda bönor (kidney beans)- på burk
  • 45 stmangold- blad(eller 200 g förvälld bladspenat)
  • 46 ginlagda kronärtskockshjärtan- delade
  • 1 dlpaprikor- rostade,strimlade(finns att köpa färdigt)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Finhacka lök, peppar och zucchini och fräs samman med olivolja och oregano.

  2. Skär hälften av korvarna i slantar och lägg ner i grytan. Fräs samman några minuter och häll i tomaterna och vatten. Låt sjuda i 10 minuter.

  3. Lägg ner bönorna och resten av korven, hel i grytan. Låt sjuda under lock i 20 minuter. Rör försiktigt då och då så att det inte fastnar i botten.

  4. Vid servering: Vänd ner mangold, de delade kronärtskockorna och paprikorna och värm upp igen. Servera med grovt bröd eller risonipasta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök