Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvgryta med oliver och färska örter

Jan Scherman är en stor korvälskare, som ägnar fritiden åt att skriva en korvbok. Laga Jans goda gryta med din favorit-färskkorv . Här är recept på Scherminators korvgryta

Korvgryta med oliver och färska örterKorvgryta med oliver och färska örterKorvgryta med oliver och färska örter
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4korvar- färska (råa), gärna Scherminator
  • 1 knippasalladslök- eller 1 liten purjolök
  • 12vitlöksklyftor- pressade
  • 2 burkarkrossade tomater
  • 2 dlsvarta oliver- kärnfria
  • 1 dlrödvin
  • 23 mskfärska örter- till exempel oregano,basilika eller timjan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Nagga korvarna och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper. Sätt pannan i mitten av ugnen 15 minuter.

  2. Ansa och skiva löken. Skär korvarna i bitar.

  3. Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 minuter. Blanda i oliverna. Tillsätt tomater och vin, koka upp under omrörning och sjud såsen ca 10 minuter. Rör i örter och korvbitar och låt allt bli genomvarmt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök