Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvgryta med cornichonsröra

Recept på korvgryta med cornichonsröra. En värmande gryta med rot­frukter och kokt köttkorv. En sann vardagshusman.

Korvgryta med cornichonsröraKorvgryta med cornichonsröraKorvgryta med cornichonsröra
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 8 dlvatten
  • 2 tärningarköttbuljong
  • 2lagerblad
  • 500 gsoppgrönsaker
  • 600 gpotatis
  • 400 gjulkorv- eller annan kokt köttkorv

Cornichonsröra

  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 12cornichons
  • 1 tskdijonsenap

Gör så här

  1. Koka upp vatten, buljongtärningar och lagerblad i en gryta. Ansa och skala soppgrönsakerna men lägg purjolöken åt sidan. Skär rotfrukterna i bitar och lägg dem i den kokande buljongen. Skala potatisen, skär den i bitar och lägg dem i grytan. Låt rotfrukterna sjuda under lock ca 10 min.

  2. Ansa och strimla purjolöken. Skär korven i bitar. Lägg korv och purjolök i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 min under lock.

  3. Röra: Hacka eller skiva cornichons. Blanda crème fraichen med cornichons och senap.

  4. Servera korvgrytan med en sked av den kalla röran i varje portion.

Vad tyckte du om receptet?