Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Korvgryta med cajunsmak

Med kryddor som vitlök, chili, rökt paprikapulver, oregano och timjan skapar du en snabbgjord gryta à la sydstaterna. Det här är mustigt och gott och går hem i alla åldrar!

Korvgryta med cajunsmak
Korvgryta med cajunsmak
Korvgryta med cajunsmak
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili
  • 2blekselleristjälkar
  • olja- margarin eller smör att steka i
  • 500 gkrossade tomater
  • 0,5 tskrökt paprikapulver
  • 1 tskoregano
  • 1 tsktimjan
  • 250300 gkorv- stark till exempel cajun eller chorizo
  • 1 burkvita bönor- så kallade cannellinibönor
  • 2 storatomater
  • 0,5 dlkoriander- finhackad
  • salt

Ostsås

  • 2 dlgräddfil
  • 1 dlost- riven
  • salt
  • peppar

Servering

  • ris- kokt,bulgur eller couscous

Gör så här

  1. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilin i fina bitar. Skär bleksellerin i bitar.

  2. Fräs först lök och vitlök i en kastrull så att löken är mjuk och glansig. Tillsätt chili och blekselleri efter en stund.

  3. Tillsätt krossade tomater, paprikapulver, oregano och timjan. Låt grytan koka ihop i 10 minuter.

  4. Skär korven i skivor och tillsätt dem till grytan. Låt alltsammans koka i 5 minuter. Skölj bönorna väl i ett durkslag och tillsätt dem till grytan. Låt grytan småputtra i någon minut.

  5. Avsluta med att skära tomaterna i bitar och tillsätta dem och koriandern. Smaka av med salt.

  6. Blanda gräddfil, riven ost, salt och peppar till en sås. Servera korvgrytan med kokt ris bulgur eller couscous och en klick ostsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök