Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Körvel- och citronsorbet med gurk- och melonsallad

En fantastisk smakkombination, frisk och syrlig och väl värd att prova. Sorbeten passar också mycket bra som mellanrätt.

Körvel- och citronsorbet med gurk- och melonsalladKörvel- och citronsorbet med gurk- och melonsalladKörvel- och citronsorbet med gurk- och melonsallad
Foto: Annika Vannerus

Ingredienser

  • 1,5gelatinblad
  • 2,5 dlcitron- pressad
  • 1,5 dlströsocker
  • 100 gglykos- eller honung
  • 3,5 dlvatten
  • 2 mskkörvel- färsk hackad

Gurk- och melonsallad

  • 0,5vaniljstång
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 msklimoncello (citronlikör)- (italiensk citronlikör)
  • 0,5gurka
  • 0,5galiamelon- (500 g)
  • 1blodgrape
  • 1 krukakörvel- plockad

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp citronsaft, socker, glykos och vatten.

  3. Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma citronsockerlagen. Låt kallna. Blanda i körveln.

  4. Frys blandningen i glassmaskin. Lägg sorbeten i en bunke och ställ i frysen minst 1 timme.

  5. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och smaksätt med citronsaft och likör.

  6. Skala, halvera och skrapa kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skala, kärna ur och tärna melonen. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor som sedan skärs i bitar. Blanda frukten med sockerlagen.

  7. Fördela salladen i skålar och toppa med sorbeten.

Vad tyckte du om receptet?