Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fantastisk smakkombination, frisk och syrlig och väl värd att prova. Sorbeten passar också mycket bra som mellanrätt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Koka upp citronsaft, socker, glykos och vatten.
Dra kastrullen från plattan. Lyft upp gelatinet och smält det i den varma citronsockerlagen. Låt kallna. Blanda i körveln.
Frys blandningen i glassmaskin. Lägg sorbeten i en bunke och ställ i frysen minst 1 timme.
Snitta och skrapa ur vaniljstången. Lägg stång och frön i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka ca 5 min. Låt lagen kallna och smaksätt med citronsaft och likör.
Skala, halvera och skrapa kärnorna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skala, kärna ur och tärna melonen. Skala och skär grapefrukten i hinnfria klyftor som sedan skärs i bitar. Blanda frukten med sockerlagen.
Fördela salladen i skålar och toppa med sorbeten.