Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är ett grundrecept med två smaksättningar. Variera kryddningen efter egen smak.
Koka potatisen mjuk. Skala och låt kallna. Koka upp mjölken och låt den kallna.
Skär köttet i mindre bitar. obs: det ska inte putsas. Mal kött och potatis i en köttkvarn. Blanda med mjölken. Krydda med salt och peppar. Dela upp färsen i två bunkar.
Julkorv: Blanda den ena färsen med senapsfrön, kryddpeppar och ingefära. Gör ett stekprov* och kontrollera att färsen är lagom kryddad.
Chilikorv: Hacka persiljan. Smaksätt den andra färsen med persilja, paprikapulver, anchochilipulver och cayenne-
peppar. Skala och pressa i vitlöken. Gör ett stekprov och kontrollera att färsen är lagom kryddad.
Skölj igenom fjälstren med kallt vatten. Fyll först julkorvssmeten i fjälster och knyt till ca 25 cm långa korvar. Fyll sedan chilikorvssmeten i resten av fjälstren och knyt till ca 15 cm långa korvar.
Frys in korven eller tillaga den direkt. Julkorven pickas och sjuds i lättsaltat vatten med lagerblad och kryddpeppar ca 15 min. Chilikorven pickas och steks på medelstark värme runt om ca 15 min.
*Ta en liten klick korvsmet och stek i smör i en stekpanna.